main-top
orbicon_RGB

Projekter og referencer

310 streg
Tilsyns- og projekteringsopgaver i den historiske bygd Ilimanaq12-04-2016

En tilsynsopgave i Ilimanaq har udviklet sig til en række af projekteringsopgaver for Orbicon Grønland
310 streg

Det startede med en tilsynsopgave af to historiske pakhuse i Ilimanaq, der gik i gang i maj 2015. I løbet af efteråret og vinteren udviklede det sig til flere separate projekteringsopgaver, og en bred vifte af Orbicon Grønlands kompetencer er nu kommet på banen.

Bygden Ilimanaq som pilotprojekt

For at højne turismen i de små bygder i Grønland har Qaasuitsup Kommunia, Realdania By & Byg og World of Greenland indgået et samarbejde, hvor Ilimanaq er et pilotprojekt.

Ilimanaq er en af de ældste bygder i Grønland. Den blev oprindeligt grundlagt som missionsstation omkring 1741, og i dag er bygdens primære erhverv fiskeri og jagt. Desværre er indbyggertallet, som i mange andre bygder i Grønland, faldende. Projektets formål er, at vende udviklingen til vækst og fremgang for bygden, og som en del af pilotprojektet vil Qaasuitsup Kommunia bidrage med infrastruktur og forsyning, Realdania By & Byg restaurere to historiske huse og World Of Greenland opføre 15 turisthytter. 


De to historiske pakhuse

En tilsynsopgave der griber om sig

Orbicon Grønland blev oprindeligt ansat til at udføre en tilsynsopgave af Baumann Boe-Whitehorn Arkitekter A/S. Baumann Boe-Whitehorn er det aktitektfirma, som for bygherren Realdania har udført tegnearbejdet for restaureringen af de to historiske pakhuse.

Qaasuitsup Kommunia kontaktede i forbindelse med tilsynet Orbicon Grønland for at høre, om de også kunne projektere kloaksystemet i Ilimanaq. Herefter blev efterspørgslen på Orbicon Grønlands arbejdskraft kun større, og det har nu ført til projekteringen af en 2,5km råvandsledning fra søen til byens vandtank, ny infrastruktur ved etablering af nye stier og renovering af eksisterende stier, så det bliver lettere at komme fra havnen til turisthytterne, opførsel af et nyt hus til nat- og dagrenovation og renovering af et eksisterende sanitetshus for bygdens arbejdere.

Efterhånden som opgaverne løbende er kommet ind af døren, er alle Orbicon Grønlands afdelinger og kompetencer blevet bragt i spil, og de forskellige afdelinger får arbejdet tæt sammen.

- Grupperne her i Grønland har et super teamwork, og arbejder rigtig godt sammen på tværs af fag og geografi, siger Michael Mørch, direktør for Orbicon Grønland, om afdelingernes samarbejde, som er en vigtig del af virksomheden.

Ud over alle projekteringsopgaverne i forbindelse med pilotprojektet, skal Orbicon Grønland også projektere en ny tidevandstrappe i bygden for Grønlands Selvstyre. Den nye tidevandstrappe er ikke en del af pilotprojektet, men skal laves i forbindelse med en regionaliseret vedligeholdelsesstrategi, der for Ilimanaq indebærer en forbedring af havneanlæggene. 


Tidevandstrappen i Ilimanaq

En travl sommer i bygden

På grund af pilotprojektet kommer Ilimanaq til at blive en travl bygd over sommeren, da den udendørs byggeperiode kun strækker sig fra maj til september.

Hele projektet skal være klart til juni 2017, hvilket betyder, at alt skal bygges over sommeren 2016. I den periode vil der derfor komme så mange arbejdere til bygden, at der vil ske en fordobling i indbyggertallet.FAKTA

Oprindelig opgave: Tilsyn af to historiske pakhuse

Nye projekteringsopgaver af:

 • Kloaksystem for hele Ilimanaq og fem huse
 • Kloaksystem for femten turisthyttter samt fire huse
 • 2,5km råvandsledning
 • Ny infrastruktur ved etablering af nye stier og renovering af eksisterende stier
 • Opførsel af et nyt hus til nat- og dagrenovation
 • Renovering af eksisterende sanitetshus for bygdens arbejdere

 • Levering og indvielse: Juni 2017

  Bygden Ilimanaq 

  Kontaktperson


  Tore Skare Rasmussen
  Bygningskonstruktør
  +4551625019
  tore@orbicon.gl

        

   
   
   
  main-bottom

  ©2015 Orbicon - Industrivej 31 - P.O. Boks 819 - Tlf. +299 31 20 32E-mail - Om denne side