main-top
orbicon_RGB

Rådgivning om boliger

Grønland er kendetegnet ved at mange nye små byggerier er udført i beton og stål i byerne, mens de er opført i træ i bygderne. Vi har stor erfaring med at skabe boligprojekter, der opfylder forskellige ønsker og krav til det arktiske klima – og løser opgaver i hele landet – hovedsageligt enfamiliehuse og rækkehuse.

Når man arbejder i Grønland, er det specielt vigtigt at fokusere på tidsplaner, kvalitet og økonomi. Ellers kan det få store konsekvenser for byggeriet. Det skyldes, at det er vanskeligt at transportere materialer og mandskab om vinteren, hvor halvdelen af flyruterne er lukkede, og det er svært at sejle i et farvand fyldt med is.

Vi arbejder procesorienteret

Derfor arbejder vi procesorienteret og er præcise i vores formidling over for bygherrer og entreprenører og arbejder målrettet på at følge tidsplaner, så byggeriet kan afleveres til tiden. Derudover gennemgår vi nøje arbejdsprocesserne, undersøger hvordan man reducerer omkostninger i projekteringsfasen og henter kompetencer ind, når der er brug for dem.

Det er omkostningstungt at udføre byggerier om vinteren i forhold til om sommeren. Det skyldes, at betonen skal opvarmes, inden man kan anvende den – ligesom arbejdsrutiner bliver træge og tidskrævende, når man arbejder med træ. Derfor forsøger vi at lægge byggeplaner i forhold til årstiderne, så kunden sparer tid og penge.

Trækker på specialister fra Danmark

En anden udfordring er at bygge på fjeld og i højmose. Vi har den rette ekspertise til at fundere boliger i den grønlandske undergrund, der består af et sammensat grundfjeld, og vi trækker på specialister med den nyeste viden inden for f.eks. byggeri fra Orbicon Danmark, hvis det er nødvendigt.

Det kan være både vanskeligt og dyrt at bese byggepladser om vinteren i visse egne af Grønland. I hvert enkelt tilfælde vurderer vi, om det er nødvendigt at løse opgaverne på stedet eller fra vores kontor i Nuuk. Vi kvalitetssikrer bl.a. arbejdet ved hjælp af detaljeret fotodokumentation for at sikre en høj kvalitet. Derudover er vi gode til at sikre, at udbudskontrolplaner, drift og vedligeholdsdokumentation har en høj kvalitet.
Vi rådgiver hovedsageligt kommuner og forsikringsselskaber.

Vi udfører ydelser vedrørende:

  • Konstruktioner
  • Tekniske installationer
  • Ventilation

GL by

Udvalgte projekter og referencer
09-04-2014
Brandskadet etageejendom i Qaqortoq
Taksering og projektering af brandskadet etageejendom.

28-02-2014
Opførelse af nye boliger i Qaanaaq
Orbicon er totalrådgiver på nyt boligområde i Qaanaaq
main-bottom

©2015 Orbicon - Industrivej 31 - P.O. Boks 819 - Tlf. +299 31 20 32E-mail - Om denne side